Ingredienser:

  • 100g smör/margarin
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • (Bärmuffins: 200g av valfritt bär, jag rekommenderar blåbär eller hallon)
  • (Chokladmuffins: 3-4 msk kakao)

Såhär gör du:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret för att sedan låta det svalna.
  3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
  4. Rör ner det smälta smöret och mjölken.
  5. Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en separat bunke och rör sedan ner det i smeten (kakao om du använder det).
  6. Placera ut muffinsformar på en plåt.
  7. (Om du har någon extra smakfyllning kan du lägga i det på detta steg).
  8. Ställ in muffinsen i ugnen i ca 10 min. Du kan också kolla på färgen på muffinsen, om de är lite gyllenbruna och ”torra” inuti. Använd en provsticka för att kolla om muffinsen inte är för kletiga inuti.

Om du vill lägga till någon extra smak i muffinsen kan du tillsätta bär av olika sorter. Om du vill göra chokladmuffins tillsätter du kakao i smeten. Jag har bakat chokladmuffins, som ni ser på bilderna. De är supergoda!