Musik kan skapa flera olika känslor. Allt ifrån glädje och lycka till ledsamhet och ensamhet. I denna del av sidan vill jag dela med mig av musik som skapar ett lugn och en avslappnande känsla, vilket kan behövas en stressig vardag. När du lyssnar på denna musik skulle jag rekommendera att du lägger dig ner i en säng, soffa eller liknande. Om det inte finns tillgängligt så är det i alla fall viktigt att du sitter ner och lyssnar på musiken. Försök också att blunda och endast fokusera på musiken och din andning.

  • Spotify

Spotify har en hel kategori som heter chill och under den finns det flera spellistor med lugna och chilla låtar. Sätt på en av dessa och bara njut. Om en lista inte fungerar för dig, sätt på en annan lista under samma kategori. För att du ska slappna av måste du vara lugn och avslappnad.

  • Val/delfinljud

På idrotten när man yngre och när man blir äldre brukar man ha en stund med avslappning på slutet av lektionen. Det är samma på visas gym om man har varit på ett pass och efteråt får man några minuter med avslappning där man bara ligger på golvet och slappnar av. På dessa tillfällen har själv upplevt att musiken som spelas (om det är någon musik) är ofta val- eller delfinljud. Det man då hör är vågor och valar eller delfiner på håll som låter. Det är väldigt avslappnande har det visat sig. Om du inte har hört om detta förut kan det låta lite konstigt, men jag skulle rekommendera att lyssna på detta och bara ligga ner och slappna av i några minuter för det gör skillnad.

 

 

Båda musiktyperna fungerar mycket bra för att slappna av, men det du måste se till för att det ska bli så bra som möjligt är att ha det helt tyst omkring dig och inte låta något störa. Du ska endast höra musiken och koncentrera dig på den och din egen andning.