Ingredienser:

  • 220g smör/margarin
  • 5 msk ljus sirap
  • 5 dl vetemjöl
  • 5 msk kakao
  • 2 dl strösocker
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 dubbelnougat

Gör så här:

  • Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper.
  • Rör ihop socker och rumsvarmt smör/margarin mjukt och arbeta i sirapen.
  • Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen.
  • Arbeta ihop till en smidig deg. Dela och rulla ut till 3 längder och halvera dubbelnougaten på längden. Gör en grop på längden och lägg ner dubbelnougaten.
  • Nyp ihop & baka in dubbelnougaten i chokladrullarna och ställ in i mitten och grädda i cirka 10-12 minuter. Efter halva tiden plattar du till dem något med en gaffel.
  • Låt längderna svalna något, men inte kallna helt, innan du skär dem i snittar. MUMS!